A legtöbben arra vagytok kíváncsiak, hogy hogyan szerkesztem a képeimet és milyen programokkal.

Sok időbe került, mire megtaláltam azt az egyedi színvilágot, amit követek minden képemen. Sok appot kipróbáltam már és azt hiszem mostanra értem el azt a feedet amit szerettem volna színekben.

Régebben csak mobilon szerkesztettem a képeimet, de mostmár inkább asztali gépet használok rá és az utolsó módosításokat szoktam az Instagram filterek segítségével beállítani. Nem tudok pontos receptet adni senkinek, hogy hogyan tudja ugyanazt a világot elérni mint én a képeiben, hiszen minden kép más és más és máshogyan kell hozzányúlni. Alapvetően én az arany és rózsaszínes tónusú beállításokat kedvelem.

Before / After

Adobe Lightroom

Alapvetően Adobe felhasználó vagyok a munkám miatt is, de az utóbbi időben szoktam nagyon rá a Lightroom használatára. Iszonyat jó dolgokat lehet benne elérni és sikerült egy előre beállított sablont elmenteni magamnak, amit rá tudok húzni minden képemre kisebb alakításokkal.

Az a jó a Lightroomban, hogy van mobil app-ja is, így ott is hasonló beállításokkal tudjátok módosítani a képeiteket, ha esetleg nem akartok asztali gépet használni.
Ha fotózás után úgy látom, van még valami alakítanivaló a képemen, akkor azt Adobe Photoshopban szoktam megtenni.
Amúgy mobilon nálam ezek az alap beállítások a fotóimra. Ezt akkor szoktam használni ha esetleg elutazom, vagy tudom hogy nincs lehetőségem gépközelbe kerülni.

Instagram filterek

Az utóbbi időben csak alap funkciókat használok az Instagram filterei közül. A kedvenc filterem a ‘Clarendon’ névű, de őt is csak 11-12-es belállításon szoktam használni. De persze ez is a képtől függ. Hasznos még a contrast-on módosítani és egy kicsit élesíteni a képet ha olyan.

Mobil appok

A mobil appok közül szerintem az egyik legjobb a VSCO, iszonyat jó dolgokat lehet vele csinálni. Itt sem használok kimondott filtert, inkább magamnak állítom be minden képhez a legmegfelőbbet.

Amit még nagyon-nagyon sokat használtam az a Snapseed. A Snapseedről már szerintem sok embertől hallottatok. Remek tutorialok vannak az appban, ami végigvisz szinte minden funkción.

És hogy honnan az a rózsaszín ég?

Létezik egy remek app amivel különböző fényeket és rószaszínes hátteret tudtok adni a képeiteknek. A neve pedig a ‘Lens Distortions’.
Itt is minden egyes ‘filternek’ egyénileg tudjátok beállítani a kívánt hatását. Akár még ködöt is lehet használni aki szeretne. 

Minden kép más és más, így próbáljatok kialakítani magatoknak egy egységes megjelenést, amit minden képre használni tudtok. Ezek az eszközök remek segítségek ebben. Hajrá, hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Kosár

Back to Top